Αποτέλεσμα εικόνας για δαλματικεσ ακτεσ

7ΗΜΕΡΗ  ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΑΠΟ 26  ΙΟΥΝΙΟΥ ΈΩΣ  2 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ –ΜΠΟΥΤΒΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΟΣΤΑΡ-ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ

 

1Η ΜΕΡΑ :  ΑΙΓΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ  ( 564χλμ )

Συγκέντρωση και αναχώρηση για ΤΙΡΑΝΑ. Η διαδρομή μας μέσω ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό  σταθμό της ΚΑΚΑΒΙΑΣ. Μετά τΙς διατυπώσεις  με  ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε το απόγευμα στα ΤΙΡΑΝΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο, διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ : MONTENEGRO-ΜΠΟΥΤΒΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – NEUM  ( 363χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες περιοχές των ακτών της Δαλματίας. Διασχίζουμε  την ΑΛΒΑΝΙΑ, το Μπαρ και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο). Επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα-τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες-όπως επίσης και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν. Καταλήγουμε  το  απόγευμα στο NEUM. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, δείπνο & διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ :   NEUM – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ   LOCRUM  ( 67χλμ )

Πρωινό και μετάβαση  για  γνωριμία με τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπροβνικ η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές,  εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρισκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας ή προαιρετική κρουαζιέρα (€25) σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το πευκόφυτο νησί Lokrum  όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση από το Lokrum. Θα θαυμάσουμε την θέα των υπολοίπων νησιών, τις βίλλες του Τίτο και την πανοραμική θέα του Τσάβτατ. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο,  δείπνο, διαν/ση

4Η ΜΕΡΑ :  ΝΕΟΥΜ – MOΣΤΑΡ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ  ( 84 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για  εκδρομή στο Μόσταρ στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Μέσα από μια φανταστική διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θα φτάσουμε στην γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ). Περιήγηση της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας για καφέ, βόλτες και αγορές σε τοπικά είδη. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και ανακαλύψτε κρυμμένες γωνιές. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ:  ΝΕΟΥΜ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ  ( 190 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στο  Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, φθάνουμε στην πόλη του Σπλιτ. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με αρχαιότητες απο την ρωμαϊκή περίοδο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία)  για φαγητό. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ   :  ΝΕΟΥΜ – ΚΟΤΟΡ – ΤΙΡΑΝΑ  ( 363 χλμ )

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Δυράχιο. Πρώτη στάση μας στο Μοντενέγκρο και στο Κοτορ. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Άφιξη στα  ΤΙΡΑΝΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

7Η ΜΕΡΑ  :   ΤΙΡΑΝΑ – ΑΙΓΙΟ  ( 564 χλμ )

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για Ελληνικά σύνορα, άφιξη στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ (γεύμα)  και  επιστροφή στο ΑΙΓΙΟ με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :   375€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Πολυτελές πούλμαν για όλο το πρόγραμμα
  • Ξενοδοχεία 3*  &  4*  με  ημιδιατροφή
  • Συνοδός – Ξεναγός στην Κροατία όλες τις μέρες
  • Φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ποτά, είσοδοι σε μουσεία, χώρους, τελεφερίκ και  ότι ρητώς δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Αποτέλεσμα εικόνας για δαλματικεσ ακτεσ

Αποτέλεσμα εικόνας για δαλματικεσ ακτεσ

Αποτέλεσμα εικόνας για δαλματικεσ ακτεσ