ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ - ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ! 4ήμερη, 12 – 15 Αυγούστου,  28 – 31 Οκτωβρίου, 25 – 28 Νοεμβρίου, 23 – 26 Δεκεμβρίου 2021 -  www.laplayatravel.gr

4ΗΜΕΡΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ  27-30/8                                                          

ΟΧΡΙΔΑ

 

1η Ημέρα

 

 

  Αναχώρηση από Aίγιο νωρίς το πρωί και πρώτη στάση στην Αμφιλοχία για τον πρωινό μας καφέ, πριν την άφιξη στην  Καστοριά. Εκεί θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και βόλτα δίπλα στη λίμνη. Στη συνέχεια, και μέσω Φλώρινας, παίρνουμε το δρόμο για την Οχρίδα. Διέλευση των συνόρων από το τελωνείο Νίκης (απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες) και κατόπιν στάση για αγορές στα αφορολόγητα είδη. Ακολούθως, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, δίπλα στον εθνικό δρυμό Πελιστέρ, φθάνουμε στον τελικό μας προορισμό, την Οχρίδα. Η «Νύμφη της πόλης» προστατευόμενη από την UNESCO ως σημαντικότατος υδροβιότοπος και ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με υποδειγματική τουριστική υποδομή και χαλαρωτική διάθεση, γοητεύει με την αυθεντικότητα και το χρώμα της. Κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε διπλό λόφο στις ανατολικές όχθες της λίμνης, η κεραμοσκέπαστη πόλη της Οχρίδας αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
 

2ηΗμέρα

 

  Η μέρα ξεκινά με πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά αναχώρηση για το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Μέσω μιας υπέροχης παραλίμνιας διαδρομής, με τα δέντρα ντυμένα σε καλοκαιρινές  αποχρώσεις, φθάνουμε στο μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται στο σημείο, όπου ο ποταμός Ντριμ εκβάλλει στη λίμνη της Οχρίδας. Περιήγηση στο μοναστήρι, από όπου ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος τον εκχριστιανισμό των Σλάβων. Αργότερα, χρόνος ελεύθερος για αναμνηστικά δώρα στις υπαίθριες αγορές, που βρίσκονται έξω από το μοναστήρι και βέβαια, για πρωινό καφέ πάνω στον ποταμό Ντριμ. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε το Μουσείο Νερού και την αναπαράσταση προϊστορικού οικισμού, τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Μετά την μεσημεριανή ανάπαυση, θα ακολουθήσει περιήγηση στην καστροπολιτεία της Οχρίδας με τις 365 εκκλησίες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε σημαντικά μνημεία της πόλης.
 

3η Ημέρα

 

  Η μέρα  είναι  στη ελεύθερη   στη  διάθεση  σας να περπατήσετε  στα  στενά σοκάκια της πόλης  και  να κάνετε τα ψώνια σας.
   4η Ημέρα

 

  Mετά  το  πρωινό αναχώρηση  για  Αίγιο, στάση στα Γρεβενά για φαγητό  και  με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 200 €

      Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή με πρωινό, μεσημεριανό και  βραδινό  φαγητό  σε ξενοδοχείο   4* σε κεντρικό σημείο, στην λίμνη.
  • Συνοδός γραφείου.

 

Πακέτα Εκδρομών

Katsiris Travel - ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ