Φύγαμε για Βρυξέλλες. Όχι για Eurogroup, αλλά για μπίρες! -  www.olivemagazine.gr

14ΗΜΕΡΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ  26/7-9/8                                                             

ΒΡΥΞΕΛΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ –  ΜΟΝΑΧΟ

 1η ΗΜΕΡΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ΗΜΕΡΑ Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση.   Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακό Καθεδρικό του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη  Σκάλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης με 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Αναχώρηση για το Κολμάρ την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, σιντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με το περίφημο Μουσείο Ούντερλιντεν, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και το Μοναστήρι των Δομινικανών, την Οικία Πφίστερ (1537), δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στη Μικρή Βενετία, τμήμα της παλιάς πόλης με κανάλια στον ποταμό Λάουχ. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο την πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 

4η ΗΜΕΡΑ

 

Πρωινό. Στη σημερινή ξενάγηση της πόλης του Στρασβούργου, μεταξύ  άλλων θα δούμε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το    Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Πανεπιστημιούπολη, τον επιβλητικό Καθεδρικό   Ναό της Παναγίας όπου δεσπόζει της πόλης με ύψος 142μ., με το   πασίγνωστο Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του, και είναι ένας από τους έξι ψηλότερους ναούς στον κόσμο. Συνεχίζουμε με το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα κανάλια, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Οι σκεπαστές γέφυρες, η Place Republique με τα μεγαλοπρεπή μνημεία, θα σας μείνουν αξέχαστα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε το γύρο της πόλης με ποταμόπλοιο για μια πανέμορφη και μοναδική θέα της φωτισμένης πόλης. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Δουκάτο του Λουξεμβούργο. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον εκπληκτικό ναό της Παναγίας, τα μεσαιωνικά τείχη με τις τάφρους, την γέφυρα Πασερέλ και την θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Αργά το απόγευμα, άφιξη στις Βρυξέλλες μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία  με την πόλη. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση  που ακολουθεί  θα δούμε το δικαστικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Παλάτι, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την επιβλητική Γκράν Πλας με τα μεγαλόπρεπα Γοτθικά, Μπαρόκ κτίρια και με το ιστορικό Δημαρχείο. Αναχώρηση για  επίσκεψη σε μία από τις  ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρύζ .  Με την άφιξη μας στη Μπρύζ θα κάνουμε την περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το πιο παλαιότερο νοσοκομείο της Ευρώπη, του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και στην κεντρική πλατεία τον Καθεδρικό Ναό μοναδικό στολίδι της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες.  Διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας το Άμστερνταμ. Πρώτη μας επίσκεψη  η Χάγη,  διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας. Θα δούμε το Παλάτι,  το κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου και το ιστορικό σπίτι των Ιπποτών . Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ρότερνταμ δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της  Ολλανδίας και, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης που διαρρέετε από τον ποταμός Mας. Η πόλη Χαρακτηρίζεται από ψηλά κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Άφιξη το απόγευμα στο Άμστερνταμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.
 

8η ΗΜΕΡΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζει η ξενάγηση στη πλωτή αυτή πόλη με τα αμέτρητα κανάλια. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο που συγκεντρώνει έργα των μεγαλύτερων Φλαμανδών Ζωγράφων, το Βασιλικό Ανάκτορο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Νομισματοκοπείο, το Μέγαρο των Σιδηροδρόμων και τη φημισμένη πλατεία Νταμ. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο. Σας  προτείνουμε να απολαύσετε έναν καφέ στα περίφημα Brown Cafes και να δοκιμάσετε μεταξύ άλλων ψητό ψωμί από το Σουρινάμ, να αγοράστε παλιές μάσκες από την Ιάβα και χειροποίητα υφάσματα από το Μαρόκο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κόμπλεντς απ’ όπου θα κάνουμε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στο Ρήνο. Διανύουμε με το πλοίο το ωραιότερο μέρος της διαδρομής του Ρήνου, όπου ο ταξιδιώτης μαγεύεται από την άγρια ομορφιά των απόκρημνων οχθών με τα «γαντζωμένα» σε επίκαιρες θέσεις Κάστρα, τα ρομαντικά χωριά, τους κλιμακωτούς αμπελώνες και τη θέα του βράχου του Λορελάι.  Αργά το απόγευμα  άφιξη στην Φρανκφούρτη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
10η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μόναχο, μεταφορά και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
11η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου, τη Τεατινερστράσσε, ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα, και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από  εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περπατό σας στους δρόμους της πόλης. Διανυκτέρευση.
12η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση το Ίνσμπρουκ.  Στην πανοραμική μας περιήγηση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε πληθώρα από αξιοθέατα που συνθέτουν την μαγεία αυτής της πόλης. Δικαιολογημένα αποκαλούν το Ίνσμπρουκ «διαμάντι των Άλπεων». Ο ποταμός Ιν της προσδίδει μια μεγαλοπρέπεια και τα αξιοθέατα την στολίζουν σαν ένα μόνιμο και διαρκές μοναδικό κόσμημα. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και θα θαυμάσουμε την Χρυσή Στέγη, τα Χειμερινά ανάκτορα (όπου βρίσκεται και η σαρκοφάγος του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού), και τον μεγαλοπρεπή και χρυσοστολισμένο ναό του Αγ. Ιακώβ. Αναχώρηση για το Μπολτσάνο ένα σημαντικό οικονομικό διοικητικό, πολιτιστικό  κέντρο της Ιταλίας.  Στο παλαιό και όμορφο μεσαιωνικό κέντρο του θα  δούμε  τον  Γοτθικό καθεδρικό ναό και  τα  πανέμορφα  σπίτια  αρχιτεκτονικής της  περιοχής  του  Τυρόλου της  Αυστρίας. Στην πόλη υπάρχει το παγκοσμίως διάσημο μουσείο αρχαιολογίας. Το Μπολτσάνο είναι μια από τις πλουσιότερες πόλεις στην Ιταλία και έχει δηλωθεί ως η ιταλική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, επειδή κάθε χρόνο γίνεται Χριστουγεννιάτικο παζάρι, θεσμός γνωστός και από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Τελευταίος μας  σταθμός  το Ροβερέτο  μια μικρή πόλη που υπήρξε επίκεντρο άγριων μαχών κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το  βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην περιοχή από το 1416 μ.Χ. έχει μετατραπεί  σε ιστορικό Μουσείο Πολέμου. Μεταφορά  και  τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
13η ΗΜΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής για την Ελλάδα. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
14η ΗΜΕΡΑ Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

    ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :   1.100€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Το εισιτήριο στην κρουαζιέρα του Ρήνου.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* .
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Πρωινά
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Checkpoint (25€).

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά. ( Μιλάνο 5€, Στρασβούργο 2,5€, Άμστερνταμ 4,5€ – Βρυξέλλες 4.25€).

 

Βρυξέλλες by locals | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Άμστερνταμ: Όλα όσα πρέπει να δείτε στην ολλανδική πρωτεύουσα | clickatlife