4ΗΜΕΡΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ  2-5/12                                                           

ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΟΦΙΑ

23  26/12

1η  Ημέρα Αναχώρηση  από  Αίγιο  στις 00.15  και  από  Πάτρα  στις  01.00.  Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, θα φτάσουμε στα σύνορα του Προμαχώνα . Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο. Βρίσκεται 100 χλμ. περίπου από τα σύνορα, στους πρόποδες του όρους Πίριν, σε 936 μ. ύψος. Συνδυάζει  την παρθένα φύση του βουνού και την ατμόσφαιρα των παλαιών Βουλγαρικών μικρών πόλεων. Το Bansko δεν είναι μόνο ένα θέρετρο και τόπος συνάντησης των σκιέρ, αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς και είναι προστατευόμενο από την UNESCO. Το Αλπικό τοπίο συναρπάζει! Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Ελεύθερος  χρόνος  στο Μπάνσκο… ή χαλάρωση στο SPA του ξενοδοχείου.
2η  Ημέρα Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη. Το Μπάνσκο αποτελεί μία πόλη –μουσείο, γεμάτη με παλιά πέτρινα σπίτια διακοσμημένα με γλυπτά και τοιχογραφίες και με ψηλά τείχη πολεμίστρες κτισμένα τον 19ο αιώνα. Και φυσικά, υπάρχουν τα mehana, τα παραδοσιακά εστιατόρια που, παρότι υιοθετούν ρουστίκ σκηνικό και μουσικές επιλογές ελληνικής μπουζουκερί, προσφέρουν συμπαθητικό φαγητό (δοκιμάστε τις Dedo Yonkata και Vodenizata).  Η ίδια η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες, με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Ελεύθεροι για βόλτα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η  Ημέρα Πρωινό και αναχώρηση για Σόφια όπου αρχίζει η ξενάγησή μας στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, την Όπερα κ.α. Στην συνέχεια ανάβαση με το τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στο υπέροχο βουνό Βίτοσα, όπου θα απολαύσουμε τη φαντασμαγορική θέα της Σόφιας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ,ξεκούραση.

*  Εάν δεν επιθυμείτε την προαιρετική εκδρομή στη Σόφια, η μέρα είναι ελεύθερη στο Μπάνσκο.

 

4η Ημέρα Πρόγευμα, αναχώρηση . Μετά τον τελωνειακό έλεγχο Βουλγαρίας και Ελλάδος, 30 λεπτά στάση για καφέ. Άφιξη στο Αίγιο με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση

 

Τιμή  Συμμετοχής  :   195€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • METAΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
  • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HOTEL ORPHEY 4*
  • ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
  • ΠΡΩΙΝΟ
  • ΕΝΑ ΔΕΙΠΝΟ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ
  • ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Οι είσοδοι των μουσείων, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.